Letöltendő börtönt kaphat a volt borsodi fideszes képviselő

Megosztás

Ódor Ferencet 2003-ban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnökévé választották meg, az elnöki tisztségben Répássy Róbertet váltotta, aki a parlamenti tevékenysége miatti leterheltsége okán mondott le a megyei szervezet elnöki pozíciójából. Répássy Róbert akkor úgy nyilatkozott a váltásról, hogy Ódor Ferenc személyében olyan politikust választott a megyei választmány, aki „mind a közéletben, mind a Fideszben megfelelő tekintéllyel bír”.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 9. számú országgyűlési egyéni választókerületben dolgozott, 2013. január 1-jétől 2018-ig az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetője, majd hivatali kenőpénz elfogadása vádjával tartóztatták le 2018. december 19-én. Azonnali hatállyal felfüggesztették tisztségéből. Egy társával együtt a gyanú szerint 4 millió forint kenőpénzt fogadott el a hivatali ügyintézésért cserébe. Egyesek szerint a vesztegetési ügy összefügghetett az M30-as autópálya továbbépítésével, amely több tízmilliárdos beruházást jelent Encs környékén.

„A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi Törvényszék mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amelyért őket személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre a kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte” – írta meg most a 24.hu.

Az ügyészség azonban megtámadta a döntést, mivel mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztést, hosszabb idejű foglalkozástól és közügyektől való eltiltást tartanának indokoltnak. A vádlottak szintén fellebbeztek, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség viszont a fellebbezésük elutasítását kérte és továbbra is azért küzd, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjanak.

Kapcsolódó cikkek